Ip Kamera Canlı Yayın Yapma;
Ip kameranın en önemli özelliği, üzerinde yer alan sensörler sayesinde görüntüyü yakalayıp bu görüntüleri dijital bir veri haline getirir. Daha sonrasında ise ağ yardımı ile yetkilendirilmiş kullanıcılara iletir. Ip kameraların genel özellikleri şu şekildedir:
- Ip kamera canlı yayın yapmanıza olanak sağlar. Ayrıca çalışması için kart veya kayıt cihazı gibi cihazlara gereksinim yoktur.
- Ip kameralar, kablolu ve kablosuz olmak üzere iki temel gruba ayrılırlar.
- ONVIF yazılımı ile ip kameranızın hangi stream uzantılarını desteklediğini bulabilirsiniz. https://www.boltora.com/ip-kamera-canli adresinden daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.
- Ip kamera ile sağlanan görüntü ve ses tabletler, bilgisayarlar ve mobil cihazlar üzerinden anlık olarak görüntülenebilirler.
- Ip kameralar programlanma gibi bir özelliğe sahip oldukları için hareket algıma, görüntü depolama ve alarm yönetimi gibi çeşitli fonksiyonları bünyesinde barındırır.
Ip kamera yayınlarınızı internet üzerinden herkese açabilmek için mutlaka bir stream (akış) yazılımını ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye’de bu hizmeti en iyi BOLTORA vermektedir. BOLTORA ile kameranızı 7/24 internet olan heryerden ekleyip izleyebilirsiniz. Kendine özel video oynatıcısı ile tüm cihazlardan izleme imkanı verir.
BOLTORA’da bulunan kategori özelliği ile kendinize özel bir sayfa sunulmaktadır. Bu sayfada arka plan resimleri, logo ve kameraların bağlı oldukları kategorileri görebilirsiniz. Alanında rakipsiz olan BOLTORA ürününü kullanmaya başladığınızda diğer firmaların vermiş olduğu hizmetlerden daha fazlasını gözlemliyeceksiniz. Ürün hakkında detaylı bilgi almak için www.boltora.com adresini ziyaret ediniz.
Ip Kamera Nasıl Çalışır? (İp Kamera Hakkında Genel Bilgi);
Ip kameraların temel çalışma prensibi yakaladığı görüntüyü anlık olarak kullanıcılara iletmektedir. Bu özelliği sayesinde ip kamera canlı yayın yapma imkanı sunar. Görüntü iletiminde ilk adım olarak lens ve sinyallerde oluşan görüntü elektrik sinyaline dönüştürülmektedir. Elde edilen elektrik sinyali ise ip kameranın içerisinde dahili olarak yer alan işlemciye iletilir. İşlemci analog formatında olan görüntüleri dijital sinyallere çevirir. Daha sonrasında oluşan bu elektrik sinyalini hem dijital kayıt altına alabilirsiniz hem de network, web server, veya smtp client üzerinden anlık olarak diğer kullanıcılara ulaştırabilirsiniz. RTSP kaynakları, ip kamera yayını yapmak için gereklidir. Yayın yapmak için öncelikle RTSP uzantısını (BOLTORA web sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz ayrıntı>>) yayın yapacağınız platforma tanıtıp daha sonrasında yayına başlayabilirsiniz.
Ip kamera, streaming sunucu yardımı ile internet üzerinden tüm cihazlarda izleme imkanı sunan bir kamera sistemidir. Ip kamerayı analog makineden ayıran en başlıca özelliği görüntüyü işleme şeklidir. Analog kameralar görüntüyü DVR olarak adlandırılan kayıt cihazlarına iletir. Ip kameralar ise elde ettikleri görüntüyü sayısal verilere çevirir ve bu görüntülere daha sonra çeşitli yollardan erişim sağlama olanağı sunarlar.
Ip kameraların yüksek görüntü kalitesi sunması ve çalışması için herhangi bir cihaza ihtiyaç duymaması, bu kameraları daha cazip hale getirir. Bunun yanı sıra kurulumunun basit olması ve basit bir ara yüze sahip olması, ip kameraların sağladığı avantajlar arasında yer alır.
Kaynak: WWW.BOLTORA.COM